Aanvullende technieken

Moxa en cupping

Naast shiatsutherapie bieden wij ook de mogelijkheid tot een cupping en moxa behandeling in Sittard en omstreken. Tijdens deze behandelingen kan ik in overleg met de onderstaande behandeltechnieken toepassen om het effect van de behandeling te versterken. Deze worden toegepast op de blote huid.

Wat is Moxa?

Moxa is een warmtetherapie waarbij de warmte verkregen wordt door kruiden (vaak in de vorm van een sigaar) boven de huid te verbranden. De warmte die hierbij vrijkomt geeft een weldadig gevoel en laat je dieper ontspannen. De warmte en straling van de moxa kunnen op een diep niveau de energie deblokkeren en weer laten stromen.

Wat is cupping?

Cupping is een eeuwenoude en simpele techniek die snel en effectief werkt bij het opheffen van stagnaties en het verwijderen van pathogenen (ziekmakers). Met glazen cups en warmte wordt een vacuüm gecreëerd op de huid. De zuigkracht die hierdoor ontstaat haalt energie naar de plek van de cup toe waardoor pathogenen zoals koude, hitte of damp uit de oppervlakkige lagen van het lichaam kunnen worden gehaald.